Інформація призначена тільки для фахівців сфери охорони здоров'я, осіб,
які мають вищу або середню спеціальну медичну освіту.

Підтвердіть, що Ви є фахівцем у сфері охорони здоров'я.



UkraineNeuroGlobal


UkraineNeuroGlobal

Международный неврологический журнал 4 (82) 2016

Вернуться к номеру

Вітаємо з ювілеєм!

Статтю опубліковано на с. 131

 

Іван Кіндратович Жовнір народився 1 червня 1941 року в мальовничому селі Симонів Гощанського району Рівненської області. З 1948 по 1958 р. навчався в Гощанській середній школі. З 1958 р. працював на посаді рентгентехніка в Гощанській районній лікарні. З 1961 р. навчався на лікувальному факультеті Тернопільського медичного інституту, який закінчив у 1967 р. Із 1967 р. працює в Бугринській дільничій лікарні на посаді головного лікаря. В 1979 р. заочно закінчив аспірантуру зі спеціальності «нервові хвороби». 20.06.1979 р. захистив кандидатську дисертацію на тему «Клінічна оцінка гістохімічних тестів при розсіяному склерозі». Результати проведеного ним наукового дослідження дозволили виявити особливості клінічної картини розсіяного склерозу (РС) залежно від перебігу, форми, стадії і тривалості захворювання; розробити додаткові способи діагностики РС, визначити діагностичне значення ензимологічних зміщень у лейкоцитах крові та кісткового мозку хворих на РС, а саме вивчити стан деяких ферментів (лужної і кислої фосфатази, пероксидази), визначити зміни їх активності під впливом запропонованого комплексного лікування.

І.К. Жовнір є автором 40 наукових робіт, 3 раціоналізаторських пропозицій, опублікованих методичних рекомендацій «Діагностика і лікування хворих з розсіяним склерозом».
За багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм, відданість справі 02.10.2009 р. І.К. Жовнір нагороджений Почесною грамотою Міністерства охорони здоров’я України. У 2001 р. Указом Президента України йому присвоєне почесне звання заслуженого лікаря України.
На базі Бугринської дільничої лікарні під керівництвом професора Олександра Андріяновича Яроша була створена та очолена І.К. Жовніром регіональна організація «Рівненська обласна асоціація розсіяного склерозу», яка з 1979 по 2002 р. стала місцем оперативного обміну інформацією та впровадження новітніх досягнень сучасної науки у діагностиці та лікуванні хворих на РС у Рівненській області.
У наш час І.К. Жовнір продовжує трудову діяльність на посаді головного лікаря Бугринської амбулаторії загальної практики — ​сімейної медицини Гощанської районної ради Гощанського району Рівненської області.
Наукову діяльність він продовжує як куратор практичних занять студентів кафедри здоров’я людини та фізичної реабілітації Міжнародного економіко-гуманітарного університету імені академіка Степана Дем’янчука.
І.К. Жовнір має високі організаторські здібності, постійно працює над удосконаленням своїх знань, глибоко вивчає питання теорії і практики професійної справи. Безмежно відданий своєму обов’язку. Уважний до проблем, що стосуються людей, вирішує їх найкращим чином. Має багатий професійний досвід на посаді головного лікаря. Користується заслуженим авторитетом та повагою у своїх співробітників і колег.
Редакція «Міжнародного неврологічного журналу» вітає ювіляра та бажає здоров’я, невичерпних сил, енергії, натхнення, подальших успіхів і нових досягнень!


Вернуться к номеру