Інформація призначена тільки для фахівців сфери охорони здоров'я, осіб,
які мають вищу або середню спеціальну медичну освіту.

Підтвердіть, що Ви є фахівцем у сфері охорони здоров'я.

Журнал «» 4 (54) 2017

Вернуться к номеру

Шановні читачі!

Цей номер журналу, мабуть, є найбільш важливим цього року. По-перше, він виходить після літньої відпустки і знаменує собою початок нового сезону в роботі, навчанні тощо. Недарма у деяких великих компаніях новий фінансовий рік починається з 1 вересня. Ми плекаємо надію, що, незважаючи на негаразди, ви змогли відпочити і відновитися для продуктивної діяльності. По-друге, ми видаємо цей номер до щорічного Конгресу кардіологів України і, відповідно, прагнемо, щоб він був цікавим для вас, наших читачів. Будемо раді бачити вас 20–22 вересня на конгресі в Києві.
Щойно закінчився щорічний Конгрес Європейського товариства кардіологів, який проходив у Барселоні (Іспанія) з 26 по 30 серпня. На цьому заході була потужна українська делегація. Найбільш цікаві новини із цього конгресу ми на–друкуємо у наступному номері нашого журналу. Поточного року на конгресі відбулася важлива подія для Асоціації кардіологів України: уперше в історії входження нашої національної асоціації в Європейське товариство з 1992 року в офіційну програму конгресу було включено спільне наукове засідання, присвячене впровадженню європейських рекомендацій в практику. Цього року воно було присвячене легеневій гіпертензії. Слід визнати, що засідання пройшло дуже успішно, усі учасники від української сторони зробили цікаві доповіді, а репортаж про цю подію ви знайдете на сторінках поточного номера. 
У номері, як завжди, ви знайдете цікаві наукові статті, огляди літератури, переклад найновішої позиційної статті Європейського товариства гіпертензії щодо поліпілу. Як завжди, ми чекаємо від вас публікацій, цікавих клінічних випадків, пропозицій, критичних конструктивних зауважень.
Приємного та корисного читання.
 
З найкращими побажаннями,
Юрій Сіренко


Вернуться к номеру