Інформація призначена тільки для фахівців сфери охорони здоров'я, осіб,
які мають вищу або середню спеціальну медичну освіту.

Підтвердіть, що Ви є фахівцем у сфері охорони здоров'я.

Журнал «» №4 (60), 2018

Вернуться к номеру

Олександр Миколайович Пархоменко (до 60-ї річниці від дня народження)

14 травня виповнилося 60 років від дня народження видатного українського кардіолога, члена-кореспондента Національної АМН України, професора, доктора медичних наук, лауреата Державної премії в галузі науки і техніки Олександра Миколайовича Пархоменка. 
Олександр Миколайович пройшов яскравий шлях наукового робітника від студента-гуртківця до всесвітньо відомого вченого. Останні 28 років він незмінно керує відділом інтенсивної терапії і реанімації ДУ «ННЦ «Інститут кардіології ім. М.Д. Стражеска» НАМН України». Можна довго говорити про те визнання, якого Олександр Миколайович зміг досягнути завдяки своїй наукові діяльності: лауреат Державної премії в галузі науки і техніки, лауреат премії НАН України імені академіка М.Д. Стражеска, член-кореспондент Національної АМН України, почесний член товариства кардіологів Франції, член правління Європейського товариства кардіологів, нагороджений срібною медаллю Європейського товариства кардіологів, віце-президент Асоціації кардіологів України, голова Асоціації з невідкладної кардіології України, один із керівників Європейської асоціації з невідкладної кардіології, член Американської асоціації серця, Американської колегії ангіологів і багато-багато іншого. Олександр Миколайович є автором сотень публікацій у зарубіжній і вітчизняній науковій літературі, індекс Хірша якого, за даними міжнародних престижних наукометричних баз, зашкалює, десятків міжнародних патентів, десятків вітчизняних і міжнародних рекомендацій та настанов. Десятки учнів Олександра Миколайовича працюють в численних установах у багатьох регіонах України.
Редакція журналу «Артеріальна гіпертензія» від усього серця вітає Олександра Миколайовича з ювілеєм і бажає міцного здоров’я, наснаги, невичерпної енергії для здобуття нових висот, хороших учнів, особистого щастя та процвітання. За допомогою цієї добірки фотографій із різних місць Землі та з різними особистостями ми хотіли б нагадати Олександру Миколайовичу деякі приємні моменти його цікавого життя.
Фото з архіву Ю.М. Сіренка


Вернуться к номеру