Інформація призначена тільки для фахівців сфери охорони здоров'я, осіб,
які мають вищу або середню спеціальну медичну освіту.

Підтвердіть, що Ви є фахівцем у сфері охорони здоров'я.

Архив офтальмологии Украины Том 7, №1, 2019

Вернуться к номеру

ОКО-ХЕЛС для покращення зору

Навіть в осіб, які не мають жодних клінічних скарг, органи зору щодня зазнають шаленого навантаження — це користування всілякими гаджетами, робота за комп’ютером, проведення часу біля телевізора, читання паперової або електронної книжки, особливо в транспорті... І цей перелік можна продовжувати. Усі ці фактори провокують надмірне напруження очей, зниження рівня зору й навіть необоротні зміни в сітківці. Для підтримання нормального функціонування органа зору рекомендовано приймати вітамінно–мінеральні комплекси, склад і дія яких направлені саме на структурні елементи й функції очей.

Комплекс Око–Хелс виробництва Healthyway Production, Inc., США, містить особливу формулу з активних компонентів

Вітамін А (ретинол) бере участь у синтезі родопсину, що необхідний для органів зору в умовах недостатньої освітленості. Призначають при кератитах, ксерозі, кератомаляції, опіках очей, блефаритах, рецидивних ячменях, дегенерації сітківки, атрофії зорового нерва.

Бета–каротин важливий для нормальної роботи сітківки очей, сприймання кольору й адаптації в сутінках. Сприяє зниженню ризику розвитку катаракти.

Вітамін Е у комплексному лікуванні допомагає запобігти дегенерації жовтої плями сітківки ока й розвитку катаракти.

Вітамін С — покращує трофіку сітківки ока. Застосовують при короткозорості, патології судин очей, герпетичних кератитах, дегенеративних процесах рогівки, опіках, а також при початковій стадії катаракти.

Ліпоєва кислота необхідна для запобігання дегенерації жовтої плями сітківки ока, покращення функції зору.

Чорниці екстракт укріплює стінки кровоносних судин, нормалізує проникність капілярів та адаптацію очей до темряви. Стимулює обмін речовин, сприяє процесу регенерації сітківки ока.

Очанки лікарської екстракт запобігає руйнуванню рогівки ока й кришталика, незамінний у профілактиці й при початковій стадії глаукоми.

Лютеїну й зеаксантину екстракти — каротиноїди, що виконують функцію природних сонцезахисних окулярів і запобігають наслідкам агресивного впливу синього променя світлового спектра на сітківку ока. Сприяють зниженню ризику виникнення вікової дегенерації жовтої плями.

Лікопену екстракт — каротиноїд, що застосовується як засіб для профілактики метаболічних порушень при цукровому діабеті, які призводять до розвитку діабетичної ретинопатії і, відповідно, зниження зору.

L–гліцин і L–таурин сприяють відновленню структури та функцій клітин світлочутливого й світлопровідного апарату ока, а також профілактиці катаракти й вікової дегенерації жовтої плями.

Цистеїн — амінокислота, що входить до складу елементів світлочутливого шару сітківки й позитивно впливає на покращення зору. Протикатарактний засіб — нормалізує обмін речовин у кришталику ока.

Кверцетин сприяє зменшенню проникності й ламкості капілярів і нормалізації внутрішньоочного тиску.

Око–Хелс може бути використаний у раціонах дієтичного харчування як додаткове джерело вітамінів, амінокислот, природних біологічно активних речовин, для створення оптимальних умов функціонування органа зору, для сприяння: зміцненню стінок капілярів, нормалізації внутрішньоочного тиску, покращенню зору (при систематичній роботі за комп’ютером і застосуванні контактних лінз). Він може бути рекомендований хворим на цукровий діабет (діабетична ретинопатія), після офтальмологічних операцій, для запобігання віковим змінам у сітківці ока.

Дорослим і дітям з 12 років рекомендується призначати по 1–2 капсули на день під час прийому їжі протягом 2 місяців.

У разі підвищеної чутливості до окремих компонентів препарату та жінкам у період вагітності й лактації рекомендується уникати прийому Око–Хелс.



Вернуться к номеру