Інформація призначена тільки для фахівців сфери охорони здоров'я, осіб,
які мають вищу або середню спеціальну медичну освіту.

Підтвердіть, що Ви є фахівцем у сфері охорони здоров'я.



Сучасні академічні знання у практиці лікаря загальної практики - сімейного лікаря
Зала синя Зала жовта

Сучасні академічні знання у практиці лікаря загальної практики - сімейного лікаря
Зала синя Зала жовта

Журнал «Внутренняя медицина» 1-2(13-14) 2009

Вернуться к номеру

Вельмишановні колеги!

Пропонуємо вашій увазі перше число видання «Внутрішня медицина» за 2009 рік.

Своє слово розпочинаю з привітання Віталія Федоровича Москаленка, ректора Національного медичного університету імені О.О. Богомольця, члена-кореспондента АМН України, професора, який у січні відсвяткував свій ювілей. Від імені редакції журналу хочу побажати йому міцного здоров’я, добра і злагоди, натхнення й наснаги в реалізації творчих задумів.

Продовжуючи наші традиції, пропонуємо вашій увазі навчальну програму «Пацієнт високого кардіоваскулярного ризику: як покращити прогноз», що допоможе вам дізнатися про основні фактори кардіоваскулярного ризику, ефекти антигіпертензивної терапії та багато цікавих результатів проведених досліджень.

Також на сторінках нашого журналу ви зможете ознайомитися з інформацією стосовно нещодавно проведеної 9-ї Зимової школи лікаря-інтерніста, що відбулася 26 лютого — 1 березня 2009 року в м. Рахові Закарпатської області. На конференції були присутні 80 провідних фахівців у галузі терапії, кардіології, неврології з усіх регіонів України, лекції читали відомі вчені з усієї України.

Також хочу звернути вашу увагу, що 11–13 червня 2009 р. уперше в Україні в Київському міському будинку вчителя відбудеться міжнародний освітній курс «Діагностика, лікування серцево-судинних захворювань та супутнього ожиріння», організаторами якого є Європейська асоціація з вивчення ожиріння, Національний медичний університет імені О.О. Богомольця та Асоціація лікарів-інтерністів України.

У роботі семінару візьмуть участь 10 провідних спеціалістів із Західної та Східної Європи, серед яких проф. V. Hainer (Чехія), проф. C. Tsigos (Греція), проф. B. Zahorska-Markiewicz (Польща), проф. L. Mathus-Vliegen (Австрія), проф. J.M. Oppert (Франція), проф. T. Sorensen (Швеція), проф. H. Toplak (Австрія), а також відомі українські вчені. Із більш детальною інформацією ви зможете ознайомитися на сайті Асоціації лікарів-інтерністів України:  www.asliu.narod.ru

Сподіваємося, що ми виправдовуємо ваші надії щодо новизни, інформативності, наукового обгрунтування видання. Чекаємо від вас оглядових статей, матеріалів про клінічні випадки, статей за результатами власних досліджень, рецензій.

З надією на подальшу співпрацю,
Василь Захарович НЕТЯЖЕНКО,
головний редактор, член-кореспондент
АМН України, д.м.н., професор,
завідувач кафедри пропедевтики
внутрішньої медицини № 1 Національного
медичного університету імені О.О. Богомольця



Вернуться к номеру